IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партиите се отчитат пред Сметната палата за даренията

Информацията трябва да бъде доставена до 10-ти септември

13:02 | 05.09.14 г.
Партиите се отчитат пред Сметната палата за даренията

Партиите, коалициите и инициативните комитети, които ще участват на предсрочните избори, трябва да изпратят информация за Единния регистър по Изборния кодекс в Сметната палата до 10 септември, съобщават от пресцентъра на Сметната палата.

Новопостъпилата информация по време на предизборната кампания ще трябва да се изпраща в срок от 7 дни от постъпването ѝ.

Участниците в изборите трябва да дадат информация на Сметната палата за дарителите си, вида, целта, размера и стойността на дарението. Ако то надхвърля една минимална заплата, от Сметната палата искат декларация за произхода му.

Освен това партиите трябва да подадат информация за кандидатите и на членовете на инициативните комитети, които са предоставили средства, както и размера на средствата.

В Сметната палата се подават пълни данни за дарителите и стойността на даренията, както и за предоставените за ползване вещи и вид услуги и срока на ползването им.

Предават се и декларации от дарителите за произхода на средствата, когато общият размер на дарението от едно физическо лице надхвърли една минимална работна заплата.

Участниците в изборите дават информация и за социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които работят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още