IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителят на магистрала „Хемус“ при Шумен обещава да спази пусковия срок

Срокът за пускане на пътен възел ''Белокопитово” е февруари 2015 година

12:42 | 02.09.14 г.
Строителят на магистрала „Хемус“ при Шумен обещава да спази пусковия срок

От фирмата изпълнител на участъка от магистрала „Хемус“ при Шумен „Автомагистрали Черно море“ АД заявяват готовност да спазят пусковия срок на отсечката Шумен-Белокопитово.

„Ще направим всичко възможно да спазим пусковия срок за автомагистрала ''Хемус'', посочва Господин Янков, синдикален лидер на Автомагистрали ''Черно море'', цитиран от Фокус. Той уточни, че ще се търсят всякакви начини, за да може строителните дейностите да приключат навреме.

Пусковият срок за строежа на пътен възел ''Белокопитово” от автомагистрала ''Хемус'' е февруари 2015 г.

Строежът бе забавен заради липсата на средства и неизплатени дължими суми за извършените ремонтни дейности. От пътната агенция дори заявиха, че е възможно строителството до края на годината да бъде замразено.

След като на заседание на Министерството на финансите миналата седмица бе взето решение за отпускане на 8,5 млн. лв., стана ясно, че участъкът няма да бъде замразен и работата ще продължи. Очаква се парите да бъдат преведени до две седмици.

Синдикалният лидер изрази надежда, че новото правителство, което ще се сформира, ще окаже съдействие, за да бъде спазен срокът февруари 2015 година. Той изрази надежда, че в новия държавен бюджет за догодина ще се включат целеви средства, за да не се получава същата ситуация като тази година, при която държавата нямаше средства да плати за участък от магистрала, определена за стратегически приоритет.

„Трябва много да се внимава и в новия държавен бюджет да се включат тия целеви средства“, каза още Янков. Той уточни, че до този момент не е получил отговор на въпроса коя е причината през 2014 г. да няма заложен в бюджета на държавата нито един лев за магистралата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още