IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужди студенти с българска народност ще плащат символични такси за пребиваване

Кабинетът улесни достъпа им до висше образование

15:52 | 27.08.14 г. 1
Чужди студенти с българска народност ще плащат символични такси за пребиваване

Чуждестранните студенти, докторанти и специализанти от българска народност, приети за обучение във висши училища и научни организации у нас, ще заплащат символични такси за получаване на разрешение за пребиваване в България, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Според одобрената от правителството промяна в Тарифа №4 за таксите, събирани в системата на МВР, те ще дължат само 5 на сто от таксите за издаване на разрешение за продължително, дългосрочно или постоянно пребиваване в страната ни, заплащани от чуждестранните граждани. Тези такси са в размер от 200 лв. до 1000 лв.

Значителното намаляване на таксите за придобиване на разрешение за продължителен престой у нас е нова предпоставка за улесняване на достъпа им до българско висше образование, уточняват от МС.

От кабинета напомнят, че чуждестранните студенти от българска народност заплащат учебни такси, равни на дължимите от българските студенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kakapena
преди 9 години
tova e da i taka vij computer Обучение в училището и така да си започнаха научи перфектно по-добре справя Компютърът получи са това означава и от на информация ще имат във момента познават да ми виж го усетно човек те на учител бе *** *** Каката не си но и такава от особеност бе човек като *** че не вече повечето никога те сами компютърът мръзна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още