IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

18 партии и 7 коалиции ще имат право да участват в предсрочния вот

Жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина ще бъде теглен на 3 септември

18:12 | 23.08.14 г.
18 партии и 7 коалиции ще имат право да участват в предсрочния вот

18 партии и 7 коалиции ще имат право да участват в парламентарните избори, стана ясно след проверката на ГРАО на подадените в Централната избирателна комисия (ЦИК) заявления за участие на партии и коалиции, съобщи БНТ.

Крайният срок за подаване на документите изтече на 20 август. Тогава заявления подадоха 22 партии и 7 коалиции.

През тази година условията за участие в изборите са облекчени, но броят на желаещите формации да участват на вота е почти два пъти по-малък от този през 2013 година, когато се регистрираха 38 партии и 7 коалиции.

До вчера ЦИК отказа регистрацията на три партии – Българската работническо-селска партия, като и на партиите „Другата България” и една от двете партии с името „Българска комунистическа партия”, подали заявления за вота през октомври.

От БНТ уточняват още, че до 2 септември партиите могат да поискат заличаване на регистрацията си и да си получат обратно депозита от 2 500 лв.

Жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина ще бъде изтеглен на 3 септември, а два по-късно ще бъде даден и официалният старт на предизборната кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още