IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 15 август

07:46 | 15.08.14 г. 1
Преглед на печата за 15 август

Близо 6 млн. лв. е дал парламентът за сътрудници на депутатите
в. Сега

Близо 6 млн. лв. е платило 42-рото НС за сътрудници, консултации и наем на помещения на депутатите. Това става ясно от справка по Закона за достъп до обществена информация, поискана от бТВ. Най-много са изхарчили от ГЕРБ - почти 2.3 млн. лв. Парите за БСП са близо 2 млн. лв., "Атака" е взела над 500 хил. лв., а независимите - 40 хил.лв.

Според справката за заплати за целия, малко над едногодишен мандат на парламента са били планирани 13.3 млн. лв. От тях обаче почти 900 хил.са били удържани заради неоправдани отсъствия на народните представители.

Борисов осъди Сидеров за 180 хил. лв.
в. Сега

Бившият премиер Бойко Борисов е осъдил лидера на "Атака" Волен Сидеров да му плати 180 хил. лв. обезщетение за непозволено увреждане. Това показва справка в електронното деловодство на Софийския градски съд (СГС). Съдебното решение е от миналия петък.

Сидеров е осъден да плати заради четири свои твърдения в интервю пред столичен всекидневник, публикувано миналия юни. Публикацията е със заглавие "Цветанов е едно от най-зловещите лица на прехода".

Реколтата в Мизия отровена
в. Стандарт

Мизия сънува европарите, с които ще бъде възстановена, но все още няма оценка на щетите. Докато местните с разрушените от потопа къщи чакат в приюти и съседски домове, заразите превзеха града. Хората не могат да ядат зеленчуците и плодовете от потопените си градини.

Реколтата от плодове и зеленчуци в Мизия е отровена от водата и не трябва да се консумира. За това предупредили местните експерти от ХЕИ. В останалата вода по улици и дворове се развъждат болестотворни бактерии, които правят плодовете негодни за консумация, потвърдиха пред "Стандарт" епидемиолози. Прасковите по дръвчетата по улиците червенеят, но никой не посяга да ги бере и яде, видя "Стандарт".

Такситата по морето возят 5 пъти по-скъпо
в. Новинар

Такситата по морето се оказаха 5 пъти по-скъпи от тези в градовете.

Това показа поредната проверка по Южното Черноморие на ДАИ, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и МВР. Станалите честа практика проверки с таен клиент показаха за пореден път, че таксиметровите шофьори в летните курорти около Бургас са на принципа „ден година храни” и са безкомпромисни в стремежа си да измъкнат парите на летуващите.

Принципът на проверката е добре познатият - клиент под прикритие хваща такси и докато се вози към посочената дестинация, проверява колата. На крайната точка пък чакат журналисти. След тази проверка стана ясно, че шофьорите край морето са много по-алчни в сравнение с колегите си във вътрешността на страната.

Шопинг за бедни: Меле за дрехи по 4 лева
в. Новинар

Ударни намаления в бутиците и моловете предизвикаха мелета от клиенти.

Търговците са обявили финални разпродажби и предлагат до 70 процента отстъпки. Най-голяма е истерията за потничета, блузки и роклички, които се купуват като топъл хляб за 4, 6 или 10 лв., намалени от 30-40 лв., показа проверка на „Новинар”. Промоциите са в търговските центрове в цялата страна – София, Варна, Стара Загора, Пловдив и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 9 години
По морето се шири простотия и селяния и същите тези "местни" аграри след това се чудят защо по нашето черноморие идват най-големите убитаци и пияници, а след сезона всички забравят, че там живее някой. Ден година храни - но и при този принцип има конкуренция. Нашия туризъм не предполага постоянни клиенти - в България идваш за един-два пъти, махаш си главата и след това избираш някое по-спокойно място, с определено по-добро обслужване! Докато хората не само по морето не се научат да бъдат по-вежливи и възпитани, оправия няма да настъпи и ще си останем бедна алкохолизирана нация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още