IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плевнелиев назначи още един министър, който ще отговаря за изборния процес

Постът заема съдията от Софийския апелативен съд Красимира Медарова

19:12 | 08.08.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев назначи още един министър, който ще отговаря за изборния процес

Президентът Росен Плевнелиев издаде указ, с който назначава Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес, съобщиха от Прессекретариата на Президенството.

Красимира Медарова в момента е съдия в Софийския апелативен съд. Преди това беше председател на ЦИК, уточняват от Президенството в официалното си съобщение.

Медарова е подала молба до Висшия съдебен съвет да бъде освободена от заеманата от нея длъжност поради възникване на несъвместимост и за да поеме новата си функция. Висшият съдебен съвет е насрочил заседанието си за понеделник.

Припомняме, че Росен Плевнелиев обяви състава на служебното правителство на 5 август.

В дните преди това в медиите се появиха информации, че в новия кабинет ще има специален министър, който да отговаря за провеждането на предсрочните избори. Въпреки тези очаквания, в първоначалния състав подобен пост липсваше.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
alexx
преди 10 години
Медарова, която е "забравила" да декларира 2000 декара на съпруга си, ще отговаря за това изборите да са честни :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
alexx
преди 10 години
Преди няколко дни излязоха резултатите от проверка на ВКП за имуществото на Медарова, която не установи никакви несъответствия между нейните приходи и придобитото имущество. Проверката беше образувана по сигнал на евродепутата Слави Бинев, който съобщи, че тя "притежава имоти повече от Бил Гейтс". Точни данни за имотите обаче не бяха съобщени нито от Бинев, нито от проверяващите.Според ВКП всички притежавани от съдия Медарова имоти са били надлежно декларирани към момента на придобиването им пред Сметната палата с посочване на цената на придобиване и произход на средствата.В декларациите на Красимира Медарова обаче няма следа от близо 2000 декара земя на нейния съпруг, придобити след 2007 г., които по закон тя е била длъжна да декларира, показа проверка на Биволъ.Това означава, че ВКП изобщо не е проверила имотите на Медаров. Интересно е, че в прессъобщението за проверката се посочва, че Красимира Медарова и Николай Медаров нямат обща съсобственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
alexx
преди 10 години
Николай Медаров, съпругът на шефката на ЦИК Красимира Медарова, има 792 декара земи край Шабла, Дуранкулак, Езерец и други села в Добричко, които е придобил основно в периода 2007 - 2011 г., показа проверка на Биволъ в имотния регистър. Освен това той е купил през 2009 г. 1883 декара в с. Герман, столична община.Съпругата му Красимира Медарова също е привързана към земята. Тя има 208 декара ниви в землищата на Старо Село и Дунавец, които дава под аренда, 68 декара ниви в с. Златоклас, Дуловско и 75 декара в с. Добротица, Силистренско, или общо 351 декара.Красимира и Николай Медарови имат общо 3000 декара земеделски земи, а освен това Медаров има на негово име апартамент в София, жилищен имот на морето и апартамент в комплекс "Манастира" в Банско за зимния отдих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
serafima
преди 10 години
До 5 август *** витаеше из облаците - такава амбициозна леч му дръпна, която отразяваше всички негови мераци. На другия ден Близашки каза смирено, че те са служебно правителство и оснавна задача е подготовка на изборите. Определено даде на заден. Питам се кой сви сърмите на прецедента ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
aldy
преди 10 години
*** съвсем се оля. Това не е служебно правителство за подготовка и честно провеждане на изборите, а хранилка за хрантутници на държавната трапеза. Близнашки си тури ЧЕТИРИ вицепремиери, сега стана ясно, че ДВАМА министри ще се занимават само с избори, ПОЛИТИЧЕСКИЯТ КАБИНЕТ (познайте за коя партия става въпрос) ще има 20 души. Обо хрантутниците идват повече от два пъти на тия на Орешака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още