IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният здравен министър спря отстраняването на шефове на три болници

Здравното министерство започва проверка заради слухове за сменени директори и на други болници

14:08 | 07.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Служебният здравен министър спря отстраняването на шефове на три болници

Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е спрял отстраняването на директорите на три болници – института за спешна медицина „Н. И. Пирогов“ и Онкологичната болница в София и МБАЛ „Георги Странски“ в Плевен, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Заради слухове и за други сменени шефове на болници в „12 без 5“ от бившия здравен министър Таня Андреева тръгва и специална проверка, допълват от ведомството.

За смяната на шефа на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов в последния ден на управлението на кабинета „Орешарски“ писа в. „Труд“, като се позова на справка в Търговския регистър.

Документите за смяната са подадени в Търговския регистър и са били подписани часове преди кабинета да внесе оставката си в деловодството на Народното събрание на 23 юли.

Съветът на директорите на института се е събрал на заседание на 4 август, на което за изпълнителен директор е бил избран доц. Христо Цеков, който е началник на Трета хирургична клиника в института.

Самият Миланов определи действията на бившия здравен министър пред Нова телевизия като „позорен акт“ и „лична злоба“.

„Това решение е взето под сурдинка, по тъмни доби, задкулисно, без да бъда уведомен. В това виждам и определени позитиви, защото никой повече не може да ме асоциира с това позорно управление на Министерството на здравеопазването”, допълни още Миланов, цитиран от Dnes.bg.

„Самият факт, че се случва по това време, говори много. Възможно е да съм настъпил и икономически интереси в болницата. Опитах се да направя доста прозрачни нещата в последната година”, каза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още