IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канят малки и средни предприятия за участие в международни панаири

До април 2015 г. ресорната агенция подпомага участието на бизнеса в изложения

12:35 | 29.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Канят малки и средни предприятия за участие в международни панаири

Продължава набирането на заявки за участия на малките и средните предприятия в международни панаири и търговски мисии в чужбина, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

През август 2014 г. фирмите могат да кандидатстват, за да бъде подпомогнато участието им в три престижни форума - Международната специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии CeBIT Bilisim в Истанбул, Международната специализирана изложба за индустриални технологии и оборудване MIDEST в Париж и Международната търговска изложба за индустриални поддоставчици SWISSTECH в Базел.

Малките и средните предприятия могат да се включат и в Международната специализирана изложба за мебели и обзавеждане LivingKitchen 2015 в Кьолн, Международна специализирана изложба за био продукти BioFach 2015 в Нюрнберг и за вина и напитки PROWEIN 2015 в Дюселдорф, които са организирани през първото тримесечие на следващата година. Агенцията поема разходите за наемане на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане и др.

До края на тази година се подготвят търговски мисии в чужбина с участието на секторите „Парфюмерия, козметика и етерични масла“, „Електроника“, ХВП, „Мебели и дървопреработване“ и „Машиностроене“. Те ще са в Русия, Швеция, Франция, Саудитска Арабия и Швейцария. Поемат се разходите за самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотел и отпечатване на каталог на българските участници в търговската мисия.

Агенцията финансира участието на фирмите в изложения по проект за насърчаване на интернационализацията на българските предприятия от 2010 г. Той е на стойност 27 млн. лв., средствата са от ОП „Конкурентоспособност“ 2007-2013. Заради реализирани икономии стана възможно проектът, който трябваше да приключи тази година, да бъде удължен до 21 април 2015 г.

Засега не е ясно дали по новата оперативна програма ще е възможно тази дейност да продължи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още