IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден протест на пътните строители от магистрала „Хемус“

Работниците нямат яснота кога държавата ще изплати дължимите 10 млн. лева за работата по отсечка на аутобана

14:06 | 22.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пореден ден на протести на шуменските работници от &bdquo;Автомагистрали &ndash; Черно море&rdquo; АД. <em>Снимка: БТА</em></p>

Пореден ден на протести на шуменските работници от „Автомагистрали – Черно море” АД. Снимка: БТА

Пореден протест на шуменските работници от „Автомагистрали – Черно море” АД заради неизплатените средства за изработени дейности от фирмата блокира кръговото кръстовище след Шумен на пътя Русе-Варна, съобщават от КНСБ.

Работниците от шуменското дружество продължават да нямат яснота кога държавата ще им изплати дължимите 9,9 млн. лв. за строежа на новата отсечка на магистрала "Хемус".

През миналата седмица от Пътната агенция преведоха 2,4 млн. лева към фирмата, дължими за извършени дейности. С преведените средства се изплащат възнагражденията на работниците за май.

Работниците и служителите обаче са решени да продължат с протестите си, тъй като има реална опасност обектът на автомагистрала „Хемус”, който изпълняват, да бъде замразен, вследствие на което най-малко 350 души да загубят работните си места.

„Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ Стефан Чайков отказаха да вземат отношение към проблема, въпреки че те са посочени като лица, които трябва да намерят начин за решаването му”, изтъкна Господин Янков, председател на синдикалната организация на КНСБ в дружеството.

Работещите запазват стачната си готовност до пълното издължаване на заработените суми и за запазването на работните си места в строителното дружество, уточняват от синдиката.

„Автомагистрали – Черно море“ АД работят по участъка между Белокопотиво и Каспичан. Проектът предвижда и изграждането на най-големия пътен възел в страната, който да осъществи връзката с пътя Русе – Варна и Коритна – Белокопитово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още