IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов с условия към управляващите, за да работи НС

Лидерът на ГЕРБ се извини от името на партията за гласуването на поправките в НК за разпространение на банкови слухове

11:59 | 17.07.14 г. 8
Борисов с условия към управляващите, за да работи НС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави конкретни условия на мнозинството, за да влязат депутатите от опозицията в пленарната зала и парламентът да продължи да работи до 6 август, когато ще се разпусне предсрочно.

Ако те не бъдат изпълнени, от ГЕРБ ще осигурят кворум на парламента само за гласуването на оставката на правителството.

Борисов заяви, че иска да се отменят Законът за МВР и Законът за Сметната палата.

„Два изключително важни закона за тях и абсолютно маловажни за обществото, за да няма спекулации, че ГЕРБ променял нещо”, отсече лидерът на опозицията. Според него ГЕРБ търпи пасиви от това, че изпълнява поетите ангажименти на консултациите при президента.

„Тръгнахме да изпълняваме нашите ангажименти, в следствие на което се отприщи едно говорене срещу нас от всички посоки. Първо, БСП се опитва да се измъкне от катастрофата, в която вкара страната. За тяхно съжаление обаче тяхното експертно правителство им даде дефицити, които показват, че катастрофата е реална. Ние искахме те да кажат истината докрай, те я казаха наполовина. Дори и наполовина това, което признаха вчера, е чудовищно за една година управление. Само за една година те нанесоха непоправими щети”, каза още Бойко Борисов.

Борисов упрекна своите депутати, че вчера гласуваха в подкрепа на промените в Наказателния кодекс, които предвиждат да се наказва със затвор разпространението на слухове за банки.

„И моите цопнаха вчера, на практика приеха закон за цензура за банките и искам да се извиня от името на парламентарната група и да кажа, че никога повече няма да гласуваме за такъв закон“, каза той.

Депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова също заяви пред bTV, че промените в Наказателния кодекс за банките няма да видят бял свят и ГЕРБ няма да ги подкрепи, защото „не са добри не стават”.

Предложението на БНБ, предвиждащи разпространителите на информация за банките, която може да доведе до паника сред населението, да се наказват със затвор между 2 и 5 години, бяха внесени от Йордан Цонев (ДПС) и минаха на първо четене в парламента вчера с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

След като ремонтът на бюджета на НЗОК мина днес на първо четене в комисии в НС, Борисов обвини управляващите за тази актуализацията, защото според него парите не са достатъчно. Отпуснатите 225 милиона лева, при положение че Касата поиска 328 милиона, за Борисов са „замазване“ на положението.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
Серхио направи каквото можа за (сетен ??) пореден път и сега .... мълчи (или мълчи от Брюксел, е по-правилно да се каже) !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
alexx
преди 9 години
Спасителят на кризи се усети, че народът го видя в сюблимна поза с Доган :DDD
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
:D Мухахаххааааа честен и открит. Даааа, това е целта на ***(ашки)ят изказ - да изглежда честен и открит. Ало Ваньо, ко стана с Пашата? Ааа да, имах фирма заедно с него. Трактора ли? Не, не съм му пращал СМСи. ВИНОВЕН Е СТАНИШЕВ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 3
Людени
преди 9 години
Eхх .... има си недостатъци човека .... но поне е честен и открит - неща, много рядко срещани на БГ политич. сцена.Докато други се изненадват от предизвестени факти и скрито защитават ЧУЖДИ интереси !!НЕ е препоръка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
Всъщност кой забърка кашата КТБ?Кой предложи Цацаров? Кой преизбра Искров? Кой пръв предложи да се емитира дълг за покриване на КТБ? Кои иска да гласува за емитиране на нов дълг и законови промени за КТБ(заедно с ДПС)? Чий бивш министър стана емблематичния вложител с влог, по-голям от гарантирания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
Лъки, в съвременния свят, мнозинството е затворило едно малцинство в специализирани заведения и го нарича ( малцинството) луди.Та в този аспект, аз, ти и други подобни на нас следва да се правим че го харесваме за да не ни затворят нас в специализирани заведения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 9
LuckyYou
преди 9 години
Борисов има нужда от специализирана помощ. Ама всички ги е страх да му го кажат, а той продължава да истерясва с всеки изминал ден все повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 7
misanthrope
преди 9 години
И моите цопнаха вчера, на практика приеха закон за цензура за банките"O Боже!Извинявайте господа Матр'ял! Не се усетих че тва може да не го харесате. Борисов вън от парламента, не защото е добър или лош, просто защото не е за там. Управлението на страната не е мачле на Спортна София
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още