IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хисаря отчита 30% ръст на туристите за последните три години

В градчето има 700 декара паркове, които са добре поддържани, посочва кметът Пенка Ганева

13:16 | 12.07.14 г.
Хисаря отчита 30% ръст на туристите за последните три години

Автор: Илиян Велков, Dnes.bg

Туристическият поток в Хисаря се е увеличил с 30% за последните три години, сочат данните на общинската администрация.

„Бих казала, че Хисаря е добре както в инфраструктурно отношение, така и в екологично. На територията на града има 700 декара паркове, които са много добре поддържани”, заяви пред Dnes.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева.

И докато някои родни курорти се оплакват от загуби заради кризата, балканското градче успява да отбележи ръст на приходите от туризъм.

В град Хисаря се намира най-голямата римска стена, запазена до наши дни. Курортът е желан и заради многобройните спа центрове с минерална вода и чистия въздух. В района на градчето няма нито едно производствено предприятие и това помага за чистата околна среда, коментират от общината.

Минералните извори в Хисаря са открити преди 1700 години и е доказано, че имат лечебни свойства, обясняват още местните власти. 

„С изграждането на канализацията в последно време решихме и проблема с обратните води, защото досега се случваше на отделни места да се стичат по улиците, което не беше приятно нито за туристите, нито за местните жители. Водите нарушаваха и асфалтовите настилки през зимата, когато замръзнат. Сега проблемът е решен, в момента свързваме квартал „Веригово” и по този начин Хисаря ще бъде изцяло с канализация”, коментира още кметът Пенка Ганева.

В момента Хисаря започва да изпълнява и проект за туристическите атракции, който се очаква да направи общината още по-привлекателна за туристите. 

Още регионални новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още