IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква консултации за финансовото състояние на страната

Ще бъдат обсъдени и необходимите законодателни мерки, които да предприеме отиващото си Народно събрание

20:59 | 11.07.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Президентът свиква консултации за финансовото състояние на страната

Консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата свиква президентът Росен Плевнелиев.

На разговорите, които ще се проведат в понеделник, 14 юли, ще бъде дискутирана и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание, съобщават от президентската пресслужба.

Срещата при държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

За участие в консултациите президентът е поканил председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен Орешарски, заместник министър-председателя Зинаида Златанова и министъра на финансите Петър Чобанов, става ясно още от съобщението.

На обсъжданията са поканени и главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров, управителят на Българската народна банка Иван Искров и подуправителят на БНБ Калин Христов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 3
alexx
преди 9 години
И сигурно Боко ги е спасил, а? Като по време на управлението си 2009-13 й е надул активите с държавните пари с 4-5 млрд лева.Айде мислете малко преди да пишете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 7
ivancholak
преди 9 години
*** извикал ***....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 1
MyPr0gres
преди 9 години
Що мафиоти на едно място, да обсъждат как далаверите да останат на тихо и макар, че сме малко противници по-добре е да се сдобрим в идеата за по нататъчно крадене...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още