IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МЗ е внесло в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на Касата

Искането е за 328 млн. лева

17:07 | 10.07.14 г.
МЗ е внесло в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на Касата

Министерството на здравеопазването е внесло в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с 328 млн. лева, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Документът е придружен с финансови обосновки за актуализация на бюджета на НЗОК, допълват от ведомството.

Днес Надзорният съвет на Здравната каса трябваше да обсъди нови, извънредни мерки за ограничаване на разходите на институцията. Представителят на КТ „Подкрепа“ в Надзорния съвет Тома Томов обаче напусна заседанието, след като изрази несъгласието си с новите предложения. Според него Касата още в края на юни е предоставила мерки за намаляване на разходите, а вече няма време да се разглеждат и гласуват нови предложения.

След проваленото заседание зам.-здравният министър Бойко Пенков съобщи, че всъщност актуализацията е изпратена от Министерството на здравеопазването към правителството.

Зам.-министърът на финансите Людмила Петкова увери, че финансовото министерство и приходните агенции продължават с анализа откъде могат да дойдат парите, необходими за запълването на дупката в бюджета на Касата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още