IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ преведе част от дължимите суми на "Автомагистрали – Черно море"

С 500 хил. лева ще бъдат платени заплатите за април на служителите в строителната компания

11:51 | 09.07.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
АПИ преведе част от дължимите суми на "Автомагистрали – Черно море"

Агенция „Пътна инфраструктура“ е превела над 500 хил. лева на „Автомагистрали – Черно море“, съобщиха от КНСБ. Част от парите ще бъдат използвани за изплащане на задълженията, които фирмата е натрупала към своите служители.

АПИ обаче дължи общо малко над 11,8 млн. лева за изпълнението на участъка от АМ „Хемус“, възложен на шуменското предприятие. Заради забавените плащания компанията все още не е изплатила заплатите за април на служителите си. На 7 юли работниците излязоха на протест пред Областната администрация в Шумен с искания да им бъдат заплатени дължимите суми.

От КНСБ посочват още, че служителите в „Автомагистрали – Черно море“ остават в стачна готовност, докато от АПИ не изплатят цялата дължима сума. Очакванията на синдиката са, че по време на днешното правителствено заседание ще бъде взето решение за разплащане на 10 млн. лева за извършените дейности по участъка на аутобана. Обещание за това даде министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в края на миналата седмица.

„Автомагистрали – Черно море“ работят по участъка между Белокопотиво и Каспичан. Проектът предвижда и изграждането на най-големият пътен възел у нас, който да осъществи връзката с пътя Русе – Варна и Коритна – Белокопитово.

Строителните работи се финансират от държавния бюджет. Общата дължина на отсечката 4,8 километра, стойността на сключения с изпълнителя на проекта договор е 65,7 млн. лева.

Преди дни от АПИ уточниха, че досега по този проект са изплатили на „Автомагистрали – Черно море“ около 12 млн. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още