IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Андреева: Без законови промени дефицитът на Здравната каса ще е още по-голям

Новото правителство ще може да предприеме някакви стъпки най-рано по същото време следващата година, заяви здравният министър

10:55 | 09.07.14 г. 8
Т. Андреева: Без законови промени дефицитът на Здравната каса ще е още по-голям

Дефицитът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде още по-голям през следващата година, ако не бъдат приети законодателните промени, с които се поставя основата на здравната реформа. За това предупреди министърът на здравеопазването Таня Андреева в сутрешния блок на bTV.

Андреева припомни, че в Народното събрание бяха внесени за обсъждане промени в Закона за здравето, с които се регламентира изграждането и поддържането на Национална здравна информационна система и въвеждането на електронна здравна карта за пациентите.

Предлагат се и промени, свързани с Националната здравна карта, която по думите на Андреева ще бъде готова до края на годината, но няма да може да влезе в практиката.

В началото на юни парламентарната комисия по здравеопазването не прие промените на първо четене. Оттогава законопроектът „отлежава“ в Парламента, като дебати по него не се водят заради процедурни хватки и липсата на кворум.

„Докато не се приеме нова законова рамка, в която да функционира здравеопазването, с която да се постави началото на реформата, нищо няма да се случи. Сега, когато правителството си тръгне, докато бъде назначено друго, докато то започне с неговия анализ и предприеме някакви стъпки, следващата намеса в здравеопазването, в оптимистичния вариант, ще бъде следващата година по това време“, коментира Андреева.

Тя отново успокои, че болниците няма да бъдат оставени без финансов ресурс и пациенти няма да бъдат връщани.

Таня Андреева посочи, че на днешното заседание на кабинета министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета на Здравната каса. Финансовото министерство прави разчет колко средства могат да бъдат осигурени и откъде ще дойдат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
А нещо да кажеш за поетите ангажименти към Южен Поток и за днешната изненадка от "Вести" че българския участък може да поскъпне до 4,5 милиарда евро? И затова ли е виновен пожарникаря? Все едно само той краде?За 24 години имате най-много дни в управлението на БЪЛГАРИЯ и заедно с мафията ДПС сте крали най-много от всички останали взети на куп. Това е доказан и безспорен факт. И продължавате нагло да крадете и да прехвърляте вината за престъпленията си на Костов, Борисов и др. под.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Същата стара чалга на нов глас.За къв резерв приказваш когато едновременно с него има подписване на много договори с последващи разходи на стойност около половината от сумата в резерва.Сега отново е същото. Уж резерва пълен обаче не обелваш дума за финансите на НЗОК, БЕХ, НЕК, БДЖ, за неизпълнените приходи, за източването на ДДС с одобрението на БСП/ДПС, нито дума за поетапното спиране на европейските средства, нарастващата дупка в НОИ.... Това все едно не съществува за вас, нали?*** червеноармейски ***! Не сте мръднали и милиметър от времето на Луканов и Виденов. Все същите прости лъжци сте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
aldy
преди 10 години
И никой вече не пита КЪДЕ ПОТЪНА РЕЗЕРВЪТ НА НЗОК. Окрабиго, ама ония били крадци, значи може, а тия да напълнят пак фискалния резерв, за да има Баце пак да строи магистрали. С 4-те милиарда, дето подви, трябваше да е построил 1000 километра. А той направи 120 км, с 10 повече от Костов!! И 4.5 милиарда нов дълг взе при 8%, а Орешко направи абсолютния рекорд за последните 25 години с 10 годишен дълг при 3% лихва. Значи Баце и от дълга е ошамарил малко комисиони, просто няма начин да е пропуснал. Аман от нагли клептократи, дето мястото им е в затвора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
*** крадлива и лъжлива политическа ***.Нямало пари за здравната каса а продължавате равнодушно да гледате как се "точи" ДДС за около 6 милиарда лева всяка година и как просто се дават около 3 милиарда лева всяка година за да могат едни мързеливци да живеят наготово от нашия труд и да не се бунтуват.Политическа псевдосоциалистическа българска мафия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Людени
преди 10 години
За кой път (ПОРЕДЕН !!) ще се поставят "основите на здравната реформа" ??СМЕШНИЦИ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
ABBA
преди 10 години
Без да крадете с ФарМафията няма да има никакъв дефицит.Еле па и бай *** да вземе да си плаща... Швейцария баце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
data
преди 10 години
А ти кво прави една година ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още