IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката Public Power Corporation стъпи на българския енергиен пазар

Компанията ще оперира съвместно дружество с швейцарската компания ALPIQ Group, което ще се занимава с търговия на електрическа енергия

21:46 | 08.07.14 г.
Гръцката Public Power Corporation стъпи на българския енергиен пазар

Гръцката държавна енергийна компания Public Power Corporation (PPC) обяви създаването на дъщерно дружество в София, България, съвместно с швейцарската компания ALPIQ Group.

PPC ще притежава 85% от акционерния капитал, като останалите 15% ще бъдат притежание на ALPIQ.

Съвместната компания ще се занимава с търговия на електрическа енергия, съобщава БНР.

Най-голямата енергийна компания на Гърция казва, че създаването на това дъщерно дружество е в рамките на стратегията и да разшири дейността си и на други пазари в Югоизточна Европа.

През последната седмица гръцката държавна енергийна компания влезе в новините заради мащабната стачка на енергетиците, които се обявиха срещу разделянето и на по-малки компании и тяхната последваща приватизация. Стигна се и до мащабни прекъсвания на електричеството в южната ни съседка.

Съдът обяви стачката за незаконна, а в събота правителството нареди на стачкуващите да се върнат на работните си места, като ги заплаши със затвор при неизпълнение на заповедта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още