IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От началото на 2014 г. в София са паркирани 382 излезли от употреба автомобила

88 от автомобилите вече са доброволно преместени от собствениците си на частни терени

17:28 | 04.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
От началото на 2014 г. в София са паркирани 382 излезли от употреба автомобила

От началото на годината досега в Столична община са паркирани 382 излезли от употреба моторни превозни средства върху терени, които са общинска или държавна собственост. Това са установили екипи на Столичния инспекторат и районните администрации, съобщават от пресцентъра на общината.

88 от автомобилите вече са  доброволно преместени от собствениците си на частни терени.

От началото на въвеждането на процедурата по премахването на излезли от употреба автомобили (ИУМПС) от терени общинска или държавна собственост през 2009 г. до края на юни на територията на общината са установени 5447 такива автомобили.

На тези коли са били поставени стикери - предписания за доброволно преместване от терените. При извършваните последващи проверки е констатирано премахването на 3453 излезли от употреба коли, а 112 са минали годишен технически преглед.

Кметовете на райони са упълномощени да издават заповеди за принудително преместване на ИУМПС на площадки за временно съхранение или в центрове за разкомплектоване.

Към края на юни в Столичния инспекторат е постъпила информация за издадени 1629 заповеди за принудително преместване. След издаването на заповедите са преместени доброволно от собствениците им още 727 такива автомобили.

След получаване на заявка от съответната районна администрация до същата дата 395 излезли от употреба автомобили са преместени принудително на площадка за временно съхранение.

Преместването на автомобилите се осъществява от фирмите, с които Столична община има сключени договори за извършване на такава дейност, поясняват още от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още