IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Здравното министерство дава 80 хил. лв. на столичната Спешна помощ

От септември спешните лекари ще могат да работят на 7-часов работен ден

18:18 | 02.07.14 г.
Здравното министерство дава 80 хил. лв. на столичната Спешна помощ

Центърът за спешна медицинска помощ в София-град ще получи 80 хиляди лева допълнително, каза пред журналисти изпълняващият длъжността директор на центъра д-р Александър Златанов. Сумата ще бъде компенсация за това, че от началото на годината заплатите на работещите в центъра са били увеличени не с 10 на сто, а с 8,5 на сто, съобщи БТА.

Златанов уточни, че ще направи проверка по какъв начин са били разпределяни средствата за допълнително материално стимулиране. По думите му няма намаление на работните заплати на екипите от Спешна помощ, но са намалени допълнителните средства, които се дават към работната заплата. За последния месец намалението е средно с 59 лева.

Той обяви, че за да има справедливост и прозрачност при разпределението на допълнителните средства, създава работна група, която да направи преглед на процедурата, по която са се разпределяли те. Той се аргументира за необходимостта от проверка с това, че е имало различни мнения, че това се прави непрозрачно, „в интерес на някой и в ущърб на друг“. Всеки от работещите също ще може да провери как се е извършвало разпределението на парите.

„Издадох заповед, че всеки, който пожелае, ще има достъп до начина, по който е извършено точкуването, вследствие на което се определя конкретна сума за допълнително стимулиране. И ако някой е несъгласен с начина, по който е извършено това точкуване, той може да възрази. Ако има основание, сумата му ще бъде коригирана”, каза той, цитиран от БНР.

Златанов е обещал от 1 септември медиците да ползват правото си на 1 час намалено време – от 8-часов работният им ден да стане 7-часов.

В ЦСМП – София вече са назначени четирима лекари и две сестри, като документите на двама фелдшери, един лекар и три сестри се разглеждат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още