IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още трима души са задържани във връзка с имейли и SMS-и срещу банките

В събота службите официално съобщиха за два ареста след спецакции в София и Русе

12:34 | 29.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Единият от задържаните. <em>Снимка: БТА</em></p>

Единият от задържаните. Снимка: БТА

Още трима души са задържани във връзка с изпращаните SMS-и и имейли, разпространяващи невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система, съобщи Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). 

Акцията е проведена от служители на агенцията в София. Задържаните са български граждани, а работата по случая продължава, допълват от там. 

Припомняме, че вчера службите съобщиха официално за двама задържани при спецакции в Русе и София. Според разпространената информация задържаният в Русе е публикувал във Facebook и чрез клип в Youtube "информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд". По-късно се оказа, че може би е имало и трети задържан.

Във връзка с проверката на опитите за дестабилизиране на банковата система, която ДАНС извършва, в агенцията е открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения - SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.

Сигнали ще бъдат приемани на тел. 02/ 866 22 11 и на тел. 02/ 814 70 95, както и на имейл адрес press@dans.bg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още