IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 юни

07:57 | 27.06.14 г.
Преглед на печата за 27 юни

"Ноу фрейм медия България" иска ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност
в. Капитал Daily

"Ноу фрейм медия България" АД - компанията, която стоеше зад партията на Николай Бареков "България без цензура", е поискала ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност. Това става ясно от подадена в Софийския градски съд молба от името на дружеството във вторник (24 юни 2014). Като ответник по делото е посочена ТВ7.

Кратка история

"Ноу фрейм медия България" АД бе създадена през юли миналата година. Според Търговския регистър в борда на директорите й влизат Емил Кошлуков, Антон Гугов и Татяна Стоянова. Месец по-късно през август 2013 Кошлуков прехвърля акциите си – 90% от дружеството, на Антон Гугов, който е изпълнителен директор. С днешна дата в Търговския регистър e представено за вписване решение на едноличния собственик на капитала Николай Бареков от април 2014 г. за промяна в съвета на директорите, с което освобождава от ръководството доскорошните акционери Любен Дилов - син и Антон Гугов и на тяхно място назначава лицата: Татяна Стоянова (изп. директор) и Кирил Милков. Промените в партидата още не са вписани, но от представените документи не става ясно дали Емил Кошлуков остава член на съвета на директорите. За момента той все още е такъв.

ДПС съблазнява избиратели с бързо издаване на български паспорти
в. Сега

ДПС прави пореден опит да увеличи избирателите си с обещания за бързи български паспорти. Депутатите Четин Казак и Тунчер Кърджалиев внесоха скандални промени в Закона за българското гражданство. Те предлагат изселниците, изгубили българско гражданство преди 1989 г., и техните наследници да стават български граждани при супербърза процедура и на практика, без да минават никакви проверки. Така от облекчението ще могат да се възползват дори осъдени престъпници. По сметки на Четин Казак пред "24 часа" промените се отнасят за 300-400 хил. души.

Най-скандалната част от законопроекта е предвиденото отпадане на разпоредбата от сега действащия закон, която позволява възстановяването на гражданството само на неосъждани за умишлено престъпление в България или в държавата, в която живеят. Същото важи и за тези, които представляват заплаха за националната сигурност, обществения ред, морал и здраве. На практика това ще отвори широко вратите и за хора, извършили тежки престъпления - те без проблем ще получат български паспорт, ако докажат, че дядовците и прадядовците им някога са били български граждани.

Съдът отмени спирането на 98 млн. лв. от ЕС
в. Стандарт

Административният съд на град София отмени решението на главния директор на ГД "Европейски фондове за конкурентоспособност" Ели Милушева, с което се лишават от финансиране 146 фирми с одобрени проекти по едноименната програма на ЕС. Става въпрос за 98 млн. лв. европейски пари по процедура "Технологична модернизация" за малки и средни предприятия с одобрени проекти и подписани договори за финансиране. Определението на съда е от 25 юни 2014 г., подписано е от административен съдия Луиза Христова и подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок.

Съдът беше сезиран от ВСК "Кентавър" - ИЗ "Динамика" ЕООД. Договорите за европейското финансиране са подписани от одобрените фирми на 17 юни 2014 г., на 24 юни страни по договорите от бизнеса научават от медиите, че процедурата е спряна по разпореждане на Ели Милушева, а средствата от нея ще бъдат разпределени към проекти по програмите "Енергийна ефективност" и "Развитие на иновациите".

Бизнесът в Добрич със загуби за милиони
в. Стандарт

Потопът буквално потопи индустриалната зона на Добрич отново, след като преди 5 години именно този район, където е по-голямата част от работещия бизнес на Добрич със стотици работни места, бе под вода.

Един от потърпевшите е сервиз "Нед мобил". Собственикът и управител Недко Айвазов е категоричен, че този път бедствието е било три пъти по-голямо от преди 5 години. "Едва успях да се съвзема от потопа преди 5 години и сега отново. Не успях да направя застраховка и не знам сега какво да правя. Тогава водата беше метър - метър и двайсет, а сега стигна 2.50 м, а на места даже и 3 м. Не знам дали ще мога да пусна машините си, 7-8 коли просто останаха под водата - не успях да ги спася. Не мога нищо да правя и съм пратил хората си да помагат доброволци", каза Айвазов. Той е категоричен, че водата е дошла заради затлаченото дере след пречиствателна станция Врачанци на територията на община Добричка, където според него от години не е почиствано. "След като преди 5 години ни наводни, лично съм свидетел, общината премахна мостови съоръжения, разчисти и поддържа дерето", добавя Айвазов.

Супер бързи автобуси ще фучат в Бургас
в. Новинар

Свръхбързи автобуси ще возят бургазлии от единия до другия край на града за 25 минути.

Мрежа от велоалеи пък ще опаше целия град. Общината в морския град е обявила обществена поръчка за първия и втория етап от мащабния проект, който е част от системата за интегриран градски транспорт. Първият етап е на стойност 15 497 626 лв. с ДДС, а вторият – 10 465 258 лв. с ДДС.

Бързата автобусна линия ще бъде с дължина от 15 км и ще свързва комплекс „Меден рудник” с кварталите „Изгрев” и „Славейков”. Началната спирка на рейса ще бъде новата автогара в „Меден рудник”. Ще бъдат изградени две крайни снимки и в „Изгрев” и „Славейков”. Автобусите ще имат и централна спирка на ул. „Сан Стефано” между Бургаския свободен университет и училището „Паисий Хилендарски”.

Гласят България за старчески дом на ЕС
в. Новинар

Между 3 и 5 милиона възрастни европейци се очаква да бъдат приети в българските спа и рехабилитационни центрове през следващите 10 години.

Това заяви д-р Димитър Благов от „Клъстер за медицински туризъм“ на специализирана конференция в столицата. Очаква се България да стане приемник на стари хора от Европейския съюз, тъй като социалните фондове на Стария континент издъхват. "Идвайки тези хора, ние ще ангажираме местното население да работи.

Парите, които ще получаваме по линия на обгрижването на тези хора, няма да бъдат малко, защото те няма да са съобразени със стандартите на България", коментира експертът. Освен това денталният туризъм у нас придобива сериозна популярност през последните години, обясни пред БНР Весела Цолова, директор на програма "България ви очаква".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още