IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засега няма да има директна авиолиния София - Загреб

Хърватската нискотарифна компания Dalmatiаn спря продажбите на самолетни билети след оттеглянето на инвеститор

16:42 | 25.06.14 г.
Засега няма да има директна авиолиния София - Загреб

Засега няма да има директна авиолиния София-Загреб, става ясно от съобщение на сайта на хърватската авиокомпания Dalmatian, в което се посочва, че превозвачът преустановява продажбите на самолетни билети.

Причината за решението е оттеглянето на един от инвеститорите в компанията.

Превозвачът трябваше да започне евтини полети между София и Загреб на 1 юли. Беше предвидено полети да има три пъти в седмицата - във вторник, четвъртък и събота.

Първоначално самолети на компанията трябваше да свързват Загреб с още десет европейски направления, освен София – Дюселдорф, Женева, Хамбург, Ларнака, Милано, Прага, Рим, Щутгарт, Варшава и Цюрих. Беше планирана и линия до Виена.

Цените на билетите започваха от 29.99 евро в посока. От авиокомпанията обещават незабавно и пълно възстановяване на сумите за вече закупените самолетни билети.

В момента от София до Загреб може да се пътува със самолет с прекачване във Виена.

На практика хърватският нискотарифен превозвач прекрати своята дейност след дългогодишна подготовка, но преди да е започнал да функционира, коментират от туристическата агенция eSKY.bg. Закупените самолетни билети по направлението София - Загреб са малко, заявиха от агенцията.

Към момента няма информация дали авиокомпанията ще възобнови дейността си на по-късен етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още