IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Необходими са 12-15 млн. лв. за ремонт на пътищата след наводненията

Всяка година трябва да се влагат минимум между 70 и 150 млн. лв. за ремонт на малките, общински пътища според регионалния министър

13:38 | 24.06.14 г.
<p>
	Проходът на Републиката ще остане затворен още около месец. <em>Снимка: БТА</em></p>

Проходът на Републиката ще остане затворен още около месец. Снимка: БТА

Между 12 и 15 млн. лв. е индикативната стойност на средствата, необходими за възстановяване на републиканската пътна мрежа след наводненията в страната. Това коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която участва в работна среща за сътрудничеството между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Световната банка, съобщават от регионалното министерство.

За възстановяване на щетите по републиканските пътища в област Велико Търново са необходими около 5 млн. лв. Само за прохода Хаинбоаз (Прохода на Републиката – бел. ред.) са необходими 1,5 млн. лв. За област Габрово са необходими също 1,5 млн. лв., като основната част от тях ще бъдат насочени за ремонт на пътя Дряново – Трявна, уточнява министър Терзиева.

Продължава оценката на щетите по републиканските пътища в областите Добрич и Варна, допълва Терзиева. С изключение на Прохода на Републиката други пътища в страната не са затваряни заради наводненията, посочва тя.

Министърът представи и акценти от политиката на регионалното министерство в област Благоевград. „По Публичната инвестиционна програма на правителството до края на годината в областта ще бъдат инвестирани близо 14 млн. лв. в 39 проекта”, съобщава тя и допълва, че около 5 млн. лв. от тези средства са за ремонт и подобряване на общинска пътна инфраструктура.

По малката водна програма на регионалното министерство до края на годината само на територията на Благоевградска област ще бъдат инвестирани 2,7 млн. лв. в 7 обекта в Разлог, Петрич, Банско, Благоевград и Гърмен.

Терзиева отново подчертава, че всяка година трябва да се влагат минимум между 70 и 150 млн. лв. за ремонт на малките, общински пътища, отделно от средствата за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още