IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 21 юни

08:24 | 21.06.14 г.
Преглед на печата за 21 юни

Потоп и безхаберие взеха 12 жертви във Варна и Добрич

в. Сега

Управляващите са напълно безпомощни в кризисни ситуации. Нито системите за ранно предупреждение работят, нито правителството и местната власт могат да реагират адекватно, за да намалят жертвите и щетите. Дори човешката трагедия не може да възпре политиците да разчистват сметки помежду си. Гражданите и фирмите могат да се организират сами и да окажат неоценима помощ на пострадалите.
Това са изводите от катастрофалните наводнения в половин България и особено от калния потоп във Варна и пороя в Добрич в четвъртък вечерта, при който загинаха поне 12 души. Две от жертвите са деца.

Хотелите в Слънчев бряг са пълни въпреки пороите

в. Новинар

Повечето хотели в Слънчев бряг са пълни въпреки поройните дъждове, съобщиха за „Новинар” от управата на курорта.По думите им бедствието не е притеснило туристите в комплекса. Отказани резервации няма, а някои от хотелите са пълни на 100 процента. Въпреки сравнително спокойната обстановка в Слънчев бряг в курорта също имаше наводнени улици. „Наводненията тук не са в такъв мащаб, както във Варненска област, но проблеми съществуват”, обясни Веселин Налбантов от управата на „Слънчев бряг” АД.

Данъчни следят корабите с жито

в. Стандарт

Данъчните ще следят износа на зърно с кораби и  товарни влакове, научи "Стандарт". Това е една от мерките на Националната агенция за приходи за повишаване на постъпленията в бюджета. За целта до края на юни звеното за фискален контрол на НАП ще открие пунктове за контрол на рискови стоки и на пристанищата във Варна и Бургас, както и на ГКПП Калотина. Ще се следи дали количеството зърно, което се декларира, че се изнася, отговаря на действителното в трюмовете на корабите. Освен това новите пунктове ще следят и вноса на рискови стоки в страната. Преките фискални ефекти от дейността в новите пунктове се очаква да достигнат 25 млн. лв. Зърното е сред рисковите за държавната хазна стоки. Затова с наближаване на периода, в който ще се изнася зърнената реколта, предстои затягане на режима на движението на камиони, железопътни композиции и кораби, превозващи зърно, заявиха от НАП.


Банковата паника повлече “А” група

в. Стандарт

Вчерашните събития около Корпоративна търговска банка докараха до треска привържениците на "Ботев" и "Берое". Несигурността във финансово естество в КТБ е основна тема във форумите на всички футболни фенове. Бултрасите в Пловдив и Стара Загора се чудят дали изобщо любимите им клубове ще успеят да оцелеят в напечената ситуация. Банката е  собственост на благодетеля на "Ботев" Цветан Василев и грее на екипите на "канарчетата".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още