IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите отложиха дебата за провеждането на референдум за изборните правила

Отлагането бе предложено от Димитър Лазаров от ГЕРБ

14:42 | 17.06.14 г. 1
Депутатите отложиха дебата за провеждането на референдум за изборните правила

Народните представители отложиха точката от дневния си ред за обсъждането на решение по предложенията за произвеждане на национален референдум за изборните правила.

Едното предложение е внесено от президента Росен Плевнелиев, а второто от Инициативен комитет.

Отлагането беше направено по искане на депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. Той поиска представители на Президентската институция да присъстват и точката да бъде отложена, докато не дойдат в НС.

Лазаров влезе в полемика с председателя на парламента Михаил Миков кога да се обсъжда произвеждането на референдум. „Лъсна цялата истина: от февруари задържате въпроса за референдум“, каза Лазаров.

Миков каза, че кани президента Росен Плевнелиев в Народното събрание в 16.30 ч.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев заяви: „Президентът е внесъл предложение за референдум, гледам към балкона, няма го. Знае, че предложението е в дневния ред“.

Михаил Миков уточни, че е писал до президента и е получил отговор, в който държавният глава ясно и мотивирано обяснява, че достатъчно добре вече е разяснил аргументите си. Миков уточни, че президентската инициатива не обвързва НС със срок за разлика от подписката на Инициативния комитет.

Предложението за отлагане на точката бе прието, но след това Миков обяви прегласуване. И при втория опит депутатите решиха да отложат точката от дневния ред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 10 години
Порно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още