IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставката на Орешарски се отлага, прогнозира Сидеров

Навлизаме в перманентна политическа криза, смята лидерът на "Атака"

14:00 | 17.06.14 г. 1
<p>
	Президентът свика извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема &quot;Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Президентът свика извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза". Снимка: БТА

Оставката на правителството на Пламен Орешарски ще бъде подадена в зависимост от допълнителните политически консултации, които ще бъдат проведени във връзка с насрочването на датата на предстоящите парламентарни избори, прогнозира лидерът на "Атака" Волен Сидеров след извънредното заседание на КСНС.

На него стана ясно, че предсрочните избори ще са в периода между 28 септември и 12 октомври, а точната дата ще стане ясна след политически консултации.

"Не виждам добра конструкция, която да поеме властта след изборите, които се очертават. Какво правителство ще има?", попита Сидеров, според когото следващото правителство ще бъде нестабилно.

Навлизаме в перманентна политическа криза, като италианската, прогнозира Сидеров.

Лидерът на „Атака“ не изказа предпочитания към конкретна дата за провеждането на парламентарните избори. "Съгласието е около този период, който в крайна сметка обхваща точно 3 дати. Не мисля, че има голямо значение коя ще бъде“, посочи той.

По думите на Сидеров тепърва ще предстоят разговори, в които ще се постигат договорки по основните теми, обсъждани на днешния КСНС.

Помолен да коментира дали има развитие по въпроса за кандидатурата за български еврокомисар, Сидеров посочи, че за него това не е тема от първостепенна важност.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Снимката кърти!:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още