IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторите: България е подписала договор с "Газпром" дни след евровота

Източник на политическата формация е посочил, че подписването на документите е станало три дни след вота

13:49 | 12.06.14 г. 3
Реформаторите: България е подписала договор с "Газпром" дни след евровота

От Реформаторския блок обявиха, че разполагат с данни за подписан договор с „Газпром“ за строеж на „Южен поток“ в дните след провеждането на изборите за Европейски парламент. Това съобщи на пресконференция в Русе Петър Москов.

Източник на политическата формация е посочил, че подписването на документите е станало три дни след вота и два дни преди премиерът Пламен Орешарски да обяви, че проектът е замразен.

"Нека той знае, че както веднъж разкрихме машинациите им с документи, които имаме, трябва много добре да си направи сметката какво ще каже в парламента. Защото за нас са важни параметрите на този договор и на сключения заем", заяви Москов, цитиран от БТА.

Припомняме, че утре премиерът Пламен Орешарски и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев ще дадат обяснения за развитието на проекта от трибуната в Народното събрание.

В неделя премиерът посочи, че страната ни няма да изпълнява дейности по проекта, докато той не бъде съобразен с европейските изисквания. Това стана след среща с трима американски сенатори, които бяха на посещение у нас.

Изявлението на Орешарски предизвика различни реакции. Според анализатори спирането е свързано не толкова с европейските закони, които „Южен поток“ все пак нарушава, а с кризата в Украйна. Компромис може да бъде намерен едва след като бъдат изгладени позициите на Русия, ЕС и САЩ по случващото се в Украйна, коментираха експерти.

Решението за спиране на „Южен поток“ се оказа изненада за редиците на БСП. Зам.-председателят на партията Янаки Стоилов коментира пред ИТАР ТАСС, че не са уведомени за спирането на проекта.

Темата за Южен поток можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 19 rate down comment 3
bgMan
преди 10 години
По един двама от всяка участвала в управлението партия досега.От БСП и ДПС по 7-8 души защото те имат най-много участия в управлението от всички останали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Трябва най-сетне да има няколко осъдени/разстреляни/убити с камъни български национални предатели за назидание на всички останали.Не звучи демократично и хуманно но е крайно наложително.Да не би техните предателства да са хуманни, патриотични и в интерес на страната???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 48 rate down comment 11
karadjata
преди 10 години
проекта Южен поток ще се окаже поредния икономически нелогичен мегаломански проект след АЕЦ Белене и Цанков камък който ще тежи на цялата държава и народа ще го плаща, а политиците искат да го натоварят със няколко милиарда лична далавера, че да си осигурят слънчевото и безгрижно бъдеще на децата внуците си партията и т.н. на гърба на народа. Ама ги разбирам *** народ бий го *** го кради го няма проблем на него така му харесва и на избори пак същото БСП ДПС ГЕРБ. *** НАРОД, КРАДЛИВИ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ. пълна симбиоза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още