IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представители на бизнеса поискаха от политиците сигурност за икономиката

Това трябва да е водеща тема на предстоящия КСНС, смятат от Средногорие Мед Индустриален Клъстер

11:40 | 12.06.14 г.
Представители на бизнеса поискаха от политиците сигурност за икономиката

Да няма трусове, прекъсвания в индустрията, енергетиката, околната среда, бизнеса, здравеопазването, сигурността, заради промените в политическия живот, апелираха представители на българския бизнес на конференция "Индустрия, енергетика и околна среда 2014", организирана от Средногорие Мед Индустриален Клъстер.

На предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник, 17 юни, първите въпроси към председателстващия трябва да бъдат дали индустрията работи и как ще обезпечим тя да работи през тези месеци на горещи дебати. Дали енергетиката е устойчива, подготвена ли е учебната година, осигурен ли е достъп до здравеопазване за всички и дали сигурността е обезпечена, следва да са темите на Консултативния съвет, заяви Николай Минков, изпълнителен директор на Средногорие Мед Индустриален Клъстер, цитиран от БТА.

Минков акцентира върху важността и сложността на дебата за реиндустриализацията както в страната, така и в рамките на ЕП, и изрази тревога от това, че са малко българските евродепутати, които са подготвени по
темата.

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов напомни по време на форума, че реиндустриализацията е една от идеите, определени от правителството като значими за дейността му. Той отбеляза, че този процес трябва да бъде високотехнологичен и адекватен на високите изисквания на нормативната база по околна среда.

Костадинов информира, че на 16 юни у нас предстоят разговори във връзка с позицията на България по рамковия пакет "Климат - Енергетика" за периода 2020 - 2030 година между правителството и еврокомисаря по климата Кони Хедегор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още