IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златанов: Спешната помощ в столицата ще работи без забавяне

Обявени са позиции за над 200 незаети работни места в Център за спешна помощ София-град, обяви временният шеф

18:15 | 11.06.14 г.
Златанов: Спешната помощ в столицата ще работи без забавяне

Само чрез оптимизиране на графиците екипите на Центъра за спешна медицинска помощ София-град (ЦСМП) са увеличени двойно - от 11 до 19. В момента в София работят 16 линейки с 16 екипа, което осигурява обслужване на пациентите без забавяне. Това съобщи временният директор на столичния спешен Център Александър Златанов след първата си седмица на поста, цитиран от БТА.

По думите на Златанов са напълно окомплектовани 30 линейки и е създадена възможност за бърза замяна на дефектирала апаратура с нова.

Припомняме, че при назначаването си преди седмица Златанов коментира за Investor.bg, че негова първа задача като ръководител ще бъде обезпечаването на столицата с екипи на Спешна помощ.

По отношение на кадровите промени в столичната бърза помощ той каза, че няма напуснали или уволнени от Центъра, търси се персонал за над 200 незаети работни места - 94 лекарски длъжности, 15 за медицински сестри и 100 за шофьори. Обявите за работните места са публикувани на интернет страниците на Центъра и на Министерството на здравеопазването.

Той посочи, че към момента над 90 лекари са изразили готовност да започнат работа временно в Центъра и се уточняват юридическите възможности за това.

За увеличение на заплатите на работещите Златанов каза, че има механизъм, чрез който да се запази част от допълнителното материално стимулиране, като е необходимо то да бъде разпределено по-справедливо. Наложително е да се увеличи основното възнаграждение, каза той, но не се ангажира в какъв размер и в какъв срок ще стане.

По отношение на командироването на екипи от големи столични болници Златанов все още не даде отговор кога ще се включат в работата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още