IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избори през юли са технологично невъзможни, смята Мая Манолова

Нужен е диалог между политическите сили за насрочване на дата

11:21 | 11.06.14 г. 1
Избори през юли са технологично невъзможни, смята Мая Манолова

Мая Манолова е „за" избори възможно най-скоро, но не през юли. Това заяви тя пред "Нова телевизия" в коментар на готовността на БСП за предстоящи предсрочни избори.

Според зам.-председателя на НС изборите трябва да се във възможно най-кратки срокове, но да се проведат юли месец е технологично невъзможно.

"Тръгваме за победа, ще тръгнем стройно, спокойно, като хора, които са свършили това, за което са имали мандат в този парламент".

На въпрос защо Сергей Станишев предлага избори през юли, след като е невъзможно да се проведат, Мая Манолова отговори, че той не е бил разбран правилно.

"БСП са за избори в най-скоро време. Не Станишев и не БСП определят датата, а президентът", обясни тя.

"Нужно е спокойствие, нормално поведение на политическите сили и диалог между тях за насрочване на дата, която да е възможна и за гражданите, и за партиите, които ще участват”, каза Мая Манолова.

Според зам.-председателя на НС въпросът с оставките в БСП е придобил "абсурден и театрален характер".

"Вчера и аз и Мишо Миков заявихме, че си подаваме оставките, ако това ще успокои някого. Ето, парламентът може да почне и без нас", каза Мая Манолова в отговор на това дали ще има промени в ръководството на БСП.

"Въпросът за отговорността ще се случи във всяка партия след предстоящите избори. Ние няма да тръгнем като разпасана команда. Иначе можем да хвърлим театрално оставки!”, коментира още тя.

"Тръгваме със самочувствието след едно добро управление, защото правителството на Пламен Орешарски изпълни голяма част от задачите, които бяха поставени пред него. Това е оценката. Ще постигнем много по-добър резултат на предстоящите избори", завърши Мая Манолова.

Всичко за правителствената криза можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още