IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев получи мандат от БСП за предсрочни избори

Корнелия Нинова и Георги Кадиев са подали оставки по време на Националния съвет на партията

23:34 | 10.06.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Станишев получи мандат от БСП за предсрочни избори

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. 

Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията. Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Георги Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 15 rate down comment 2
Jorkata
преди 10 години
Чревените *** си изтеглиха заемите, платиха си на вътрешния кръг от техни фирми, разпределиха каквото още е останали и вече ревнаха за избори - картофа пари много и искат час по-скоро да го метнат в нечии други ръце. За тая *** трябва пак да отворят Белене и всичките да идат там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
Petar
преди 10 години
Изборите както вече сте чули ще искат да ги правят 2 в 1 с референдум за задължителното гласуване. Не вярвам преди това да променят изборния кодекс. Но пък ако го направят ами 60те % да вземат да си регистрират партия 60% и да се явят на избори. Току виж пък те може да оправят България. Все пак те не са съгласни с никой, не гласуват но само псуват и не правят нищо по въпроса. Много голяма чат от тези проценти просто не ги е.е, а не че са големите родолюбци и са много активни политически или знаят какво искат. Така че изборите са единствения начин измислен като нормален и ги съветвам да се регистрират, иначе да пускат недействителни какво печелят? 5% намаление на данъка ли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
SS-23
преди 10 години
Няма да има задължително гласуване! Няма и практическа полза да има от това.Не са прости и няма да рискуват да станат за резил, като им се наложи официално да обяват 60% недействетиелни гласове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 3
padre Bonaventura
преди 10 години
Нещо не става дума за задължителното гласуване. Без него просто вота се повтаря. След целия цирк, много хора се потресоха от тази политика и измекярщина като това на бившите партньори дпс и бсп, парньорство по сметка. Сега се хванаха за гушите, утре пак ще си правят метани. Как да гласува вече човек за тях, за тях няма мило и драго, род и родина, освен партиен (бизнес) интерес. Само задължителното гласуване може да покаже каква е реалността
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
abdul
преди 10 години
Чакай, не бързай, купона не е приключил! Аз мисля, че няма да подаде лесно оставката. Поне 1 седмица ще я бави...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 9
STRAHO
преди 10 години
Беше си приказка с предизвестен край. :) Едно не мога да разбера от много време. Може ли да има такава алчност у хората!!!? Направо не е истина. Абе крадеш , крадеш ама с мярка бе човече. Дай на хората да дишат поне! И с този южен поток, поне да не бяха дали повод да ни унижат като държава така./Не, че редовите българи щяха да усетят ползите от него де!/ Поне повод да нямаше! Пишех аз, там на запад шамари бият. Крадливи пръсти по кокалчетата удрят. Само собствения си народ могат да крадат. Стигна се до накърнен интерес на големите и им биха един голям шут. Мишки! ...Орешарски, като наказан губернатор гледаше виновно, докато зад гърба му пратениците на император Обама го надзираваха. Такова УНИЖЕНИЕ ...не е истина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още