IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ готови да оттеглят вота на недоверие

Да не губим време с безсмислени пледоарии, каза зам.-председателят на партията Цецка Цачева

18:31 | 10.06.14 г.
ГЕРБ готови да оттеглят вота на недоверие

ГЕРБ изрази готовност да оттегли вота на недоверие към кабинета за провал във финансовата политика, ако утре управляващите се откажат от точката за избор на членове на Сметната палата. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на партията Цецка Цачева в коментар на искането на БСП за провеждане на предсрочни избори в края на следващия месец.

„От ГЕРБ сме готови да оттеглим вота на недоверие, който е успешен, и да не губим време на данъкоплатеца с безсмислени пледоарии“, мотивира се тя. По думите й ГЕРБ приемат внесеният вот за недоверие за успешен, поради което дебатите утре стават неуместни.

Припомняме, че днес Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, призова ГЕРБ да оттеглят вота на недоверие, за да не се губи парламентарно време.

Цачева повтори категорично позицията на лидера на партията Бойко Борисов, че ГЕРБ е готова за незабавни избори, дори в края на юли.

По думите на Цачева в такава политическа криза като тази инициативата за определяне на датата за предсрочните избори е в държавния глава. На Консултативния съвет при президента следващия вторник е мястото, където ще се дадат отговори на всички въпроси, не само да се определи датата на изборите, а и съставът на служебния кабинет, който да поеме управлението на страната и да подготви провеждането им, допълни тя.

ГЕРБ ще настоява парламентът да гласува решение за провеждане на референдум за задължителното гласуване, категорична е Цачева.

Тя поиска това Народно събрание да спре да приема актове, защото то вече е делегитимирано.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още