IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС с предложение за екоминистър

Вицепрезидентът на Младежкия либерален интернационал Станислав Анастасов ще смени Искра Михайлова

11:48 | 04.06.14 г.
ДПС с предложение за екоминистър

Лидерът на ДПС Лютви Местан е предложил на премиера Пламен Орешарски за министър на околната среда и водите Станислав Анастасов, вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал.

Промяната се налага, защото екоминистърът Искра Михайлова става евродепутат в Брюксел, след като Делян Пеевски й отстъпи мястото си след евровота.

Местан уточни, че именно Анастасов е имал предвид под характеристиката "млад, енергичен, високоинтелигентен кандидат за министър на околната среда и водите".

Лидерът на ДПС е разговарял с Пламен Орешарски, за да потвърди тезата си, че ДПС няма да подкрепи друг премиер в рамките на този парламент.

„Въпреки и днешните твърдения за преяждане с власт ДПС няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции“, каза отново Местан, като допълни, че и сегашните не дават повод за такива изрази.

Утре ДПС ще даде нарочна пресконференция в Народното събрание, в която ще засегне и темата за вота на недоверие, и за промените в кабинета.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още