IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Днес е време разделно, не ме питайте за национално съгласие

Властта на всяка цена е основната цел на управляващите, заяви лидерът на ГЕРБ

10:13 | 30.05.14 г. 1
Бойко Борисов: Днес е време разделно, не ме питайте за национално съгласие

Днешният ден е време разделно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като мнозинството в парламента отхвърли внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството.

Борисов заяви, че днес всяка партия е определила бъдещето си и не желае вече никой да го пита дали ще има разговори с останалите политически партии за национално съгласие.

„Вотът беше в неделя, БСП и „Атака“ загубиха, „Атака“ отново показа, че е партията, която крепи ДПС на власт, съжалявам за депутатите на ДПС, на БСП, че подкрепиха този кабинет, който е пагубен за България, съжалявам за Орешарски, който не излиза да казва в какво финансово състояние е държавата и катастрофата, която ще последва и вече е факт”, заяви Борисов.

„След като не се съобразиха с вота на народа в неделя, след като не се съобразиха с финансови, икономически и всякакви аргументи, оттук нататък никога повече не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, на един стол, дали ще водим преговори с грандиозните думи за бъдещето на България. Тези хора показаха, че само, за да са на власт, са готови да загърбят и вота на хората“, заяви Борисов.

„Станишев не може да е първи в листата на БСП, а иска да управлява България”, каза още лидерът на опозицията.

Според него управляващите са показали, че властта на всяка цена е изключително важна.

Той в същото време нападна соцлидера Сергей Станишев за делото срещу него за секретни документи по време на мандата му като премиер.

„На Станишев делото му е оформено за загубени секретни доклади, но няма как да ги загуби, те са предоставени на организираната престъпност, той не ходи с метро и трамвай, не пазарува в „Плод и зеленчук“ като премиер, за да ги загуби", заяви Борисов.

Той съобщи, че депутатите от ГЕРБ ще заведат колективен иск срещу народния представител от БСП Антон Кутев, който ги нарече “шайка престъпници".

Борисов призна, че опозицията няма да напусне парламента, но още не е ясно какво ще предприеме.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 10 години
За какво съгласие да говорим, ако някои не знаят какво искат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още