IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП очаква разликата с ГЕРБ да се стопи*

Окончателните данни ще покажат повече гласове за БСП смята червеният депутат Антон Кутев

20:14 | 25.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
БСП очаква разликата с ГЕРБ да се стопи*

Според  депутата от БСП Антон Кутев разликата между левицата и ГЕРБ ще се скъси, защото сега все още става дума за данни от exit poll-ове. При окончателните резултати ще се окаже, че има повече гласове за БСП, смята той.

Припомняме, че първите данни на различните социологически агенции показват, че разликата между двете партии е между 8 и 10 на сто. 

Според него данните до момента показват единствено, че на „тези избори избирателят замени „Атака“ с Бареков“.

Социалистът призна по „Нова телевизия”, че прокуратурата трябва да провери информацията, че в Бобов Дол собственикът на мините Христо Ковачки е оказвал натиск върху работниците, за да гласуват за БСП.
„Все пак става дума за различни партии, ЛИДЕР е  отделна партия, нямам хал-хабер какво прави Ковачки, той категорично не работи за БСП, центърът на тази кампания не трябва да бъде обърнат към Ковачки”, коментира Кутев.

Припомняме, че преди дни телевизията пусна репортаж от свое разследване, от който ясно се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната. Преди изборите името на партията и номерът в бюлетината останаха в тайна, но днес данните бяха оповестени публично.

„Ако не подкрепяте Коалиция за България, може всички да останем на заеми“, се казва в записа.

Кутев обаче коментира, че е бил на други места в страната, където пък кметове контролират вота на избирателите.
„Наистина има случаи на купуване на гласове, нашата партия е подала поне 50 сигнала“, призна той.

Райчев: Изборите за ЕП показва колапс за БСП

На евровота има прекрасно представяне на ГЕРБ, те са безспорни победители, и повече от прекрасно представяне на  Николай Бареков. Това коментира пред bTV социологът Андрей Райчев. Според него в резултата на левицата се вижда колапс и електоратът на БСП не се е явил пред урните спрямо изказаните намерения преди евроизборите.

Райчев изреди три фактора, които са довели до ниската подкрепа за БСП – кризата в Украйна, за която лидерите на БСП са заели проевропейска позиция; разпадния процес АБВ-БСП и факта, че на първо място в бюлетината е „Българска левица“, която е получила почти 3%. „Тя е номер 1 в листата, кампанията на БСП не е успяла да съобщи, че не това е БСП, те са набрали повече от „Атака“, разясни Райчев. 

Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още