IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Командироват 160 полицаи в Слънчев бряг от 1 юни

Такситата, които имат разрешителни да работят в Слънчев бряг, ще бъдат обозначени със специални стикери

22:09 | 19.05.14 г.
Командироват 160 полицаи в Слънчев бряг от 1 юни

От 1 юни 160 полицаи от страната ще бъдат командировани в Слънчев бряг заради летния сезон.

Това стана ясно на работна среща представители на бранша в курортния комплекс, в която са участвали заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, туроператори, хотелиери и британски, холандски, австрийски и норвежки дипломати.

Броят на полицаите, които се предвижда да се командироват това лято в курорта, е по-малък в сравнение с миналогодишния сезон заради подсилването на  охраната на границата във връзка с бежанския проблем.

В полицейското управление в комплекса се предвижда да има и шестима щатни преводача, които ще бъдат на разположение денонощно. Ще бъде сформирана и собствена оперативна група, която също ще работи на 24-часов график.

Що се отнася до нелегалните таксита, таксиметровите автомобили, които имат разрешителни да работят в Слънчев бряг, ще бъдат обозначени със специални стикери. За тях ще са обособени и специални местостоянки. Туристите също ще бъдат информирани как изглеждат стикерите.

Организирана е и разяснителна кампания за ограничаване на инцидентите , вследствие употреба на алкохол. Във всички хотели на комплекса са разпространени материали на няколко езика. Британското консулство също провежда своя информационна кампания.

Строителните работи на територията на комплекса ще приключат до 30 май, стана ясно още на срещата. Това произтича от законова промяна, която дава правото на всяка община да определя кога да влезе в сила лятната забрана на строителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още