IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Управляващите умишлено се готвят да загубят арбитража за АЕЦ Белене

Загубите ще бъдат платени от НЕК, каза бившият премиер

12:12 | 08.05.14 г. 5
Борисов: Управляващите умишлено се готвят да загубят арбитража за АЕЦ Белене

Управляващите умишлено се готвят да загубят делото в арбитражния съд в Париж, което заведе „Атомстройекспорт” заради спирането на проекта АЕЦ „Белене”, заяви пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това са 3,6 милиарда лева. Умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ „Белене”, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за създаването на Европейски енергиен съюз, защото „братска Русия продава на братска България най-скъпия газ”.

„Имаме и огромни находища на газ, освен това ние сме за „Южен поток”, но по европейското законодателство и по него да тече и български газ”, обобщи Борисов.

Относно липсата на единна декларация на НС за случващото се в Украйна, той настоя, че „кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът излезе с позиция”.

В същото време Борисов призна, че няма как да имат обща позиция заедно с „Атака”, защото „ние сме сериозна партия, европейска, а те искат да ни извадят от ЕС и НАТО”.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Тотално се обърках!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
Petar
преди 10 години
Айде бе хора. С какво точно е обосновано построяването на тоя АЕЦ, като няма да има на кого да го продаваме. За да могат 300-400 човека да работят да се похарчат милиарди не ми се струва много обосновано. Ако така се отварят работни места до 250 000 как ще ги докараме и на каква цена. След обещанието за тия работни места НСИ доказа че такива разкрити няма. До кога ще ни лъжат с приматизацията имаше един въпрос едно време. И когато се чака арбитраж не излизаш да кажеш сега руската страна с право може да иска арбитраж за 2 милиарда ами си мълчиш и си правиш оглушки. А Орехов какво направи, като цяло какво направиха тия за година. Дълбаят 8 милиардна дупка и още ще теглят и като се наложи актуализация какво ще говорят. За да няма актуализация трябва да се събират по 200 милиона лева повече всеки месец сравнено със всеки един месец от миналата година. Не съм *** и никога не съм бил. Просто искам ако аз съм *** някой да ми обясни какво точно не съм разбрал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
alexx
преди 10 години
"Умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ Белене, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК"Гениално в стил Баце :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 9
LuckyYou
преди 10 години
Как може да ръси такива глупости това Боце бе! Той спря строежа и предизвика арбитража, той!!!!!!! Той е виновен! За милиарди загуби и за държавата и за бизнеса! Естествено, че сега управляващите правят всичко възможно да го спечелят! Защото след като го спечелят продължават строежа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
Борисов по-добре кажи защо Плевнелиев се е срещал с членове в управлението на компаниите държащи ЕРП-тата в България.Каузата и целта на русофилските предатели с българско гражданство ни е известна вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още