IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпусна 26,7 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия

Средствата ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини

16:33 | 30.04.14 г.
Правителството отпусна 26,7 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия

Правителството отпусна над 26,7 млн. лв. от резерва в държавния бюджет, заложен за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на проекти и дейности, свързани с проведени спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, завършване на обекти, които се изпълняват етапно. Ще бъдат отпуснати пари и за възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти и за възстановителна помощ за физически лица, чиито жилища са увредени от бедствие. Проектите и финансирането за тях са одобрени на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, проведено на 17 април.

Сред обектите, които ще бъдат финансирани през бюджетите на общините, са храмът „Св. Св. Кирил и Методий”, на който трябва да бъде направено аварийно конструктивно укрепване в Бургас (1 815 069 лв.), бреговете и дигите на р. Туфча в района на с. Брезница при високи води, на които трябва да се разплатят разходите за укрепването им (14 029 лв., общ. Гоце Делчев).

Ще бъде направен и авариен ремонт на мост в с. Садово (126 330 лв., общ. Аврен). Отпускат се средства и за възстановяването на пътна връзка за квартал в с. Дедина (98 550 лв., общ. Златарица), за аварийното укрепване на мост на изхода на с. Три кладенци (73 246 лв., общ. Враца), за разплащане на разходи за спасителни и неотложни работи за осигуряване на проходимост на различни маршрути в община Тервел (3580 лв.).

Ще бъде финансирано и възстановяването на мост над р. Пещерска в община Кирково (141 525 лв.), изграждането на водосток и подпорни стени на дере в община Рила (236 861 лв.).

Пари от бюджета са предвидени и за възстановителна помощ за жилища на пострадали физически лица в община Троян (108 227 лв.) и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още