IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бюджетната комисия отхвърли ветото върху Закона за Сметната палата

Утре на извънредно заседание върнатият закон ще бъде гледан в пленарната зала

17:10 | 14.04.14 г. 1
Бюджетната комисия отхвърли ветото върху Закона за Сметната палата

Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли ветото, което бе наложено от президента Росен Плевнелиев върху Закона за Сметната палата.

Решението, взето без дебати, бе подкрепено от 12 народни представители от БСП, ДПС и "Атака". Членовете на ГЕРБ в комисията отсъстваха от заседанието, съобщи bTV.

Държавният глава върна закона за ново разглеждане с мотив, че законодателните промени се правят с цел овладяване на органа чрез назначаване на членове на партийно-квотен принцип.

Основната поправка в Закона гласи, че Сметната палата ще стане колективен орган, който се състои от деветима членове вместо досегашните председател и двама заместници.

Програмата на Народното събрание за вторник, 15 април, предвижда ветото на държавния глава да бъде подложено на гласуване в пленарната зала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
konstanca
преди 10 години
Беше логично да отхвърлят това вето, тъй като беше несъстоятелно и поредния опит на псевдо президента да саботира работата на правителството, крайно време е Плевнелиев да бъде подложен на импийчмънт и отстранен от поста на държавен глава, който недостойно заема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още