IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръгва ремонтът на участък от пътя Трявна-Габрово

Цялостен ремонт на пътя не е правен откакто е изграден преди 40 години

15:31 | 08.04.14 г.
Тръгва ремонтът на участък от пътя Трявна-Габрово

Започва ремонтът на участък от пътя от Трявна до Габрово, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проектът за рехабилитацията на 14,5 км от третокласния път ІІІ-552 се финансира със средства от бюджета по линия на публичната инвестиционна програма. Инвестицията е в размер на 3,5 млн. лева с ДДС.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е Обединение „Интегрирани Инфраструктури Габрово“ - гр. Пловдив, в което участват ИПС София, „ИПС Инфраструктури“ АД София и „Пътстрой-Габрово“ АД.

Цялостен ремонт на пътя не е правен откакто е изграден преди 40 години, уточняват от пътната агенция.

През следващите месеци ще стартират и ремонти на други важни пътни участъци в региона, съобщи на пресконференция в Габрово председателят на управителния съвет на пътната агенция инж. Стефан Чайков. Ремонтните дейности ще се финансират със средства от бюджета.

Община Габрово е усвоила най-много средства по оперативната програма "Регионално развитие" - 33 млн. лева, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Проектите на общината са 15, девет от които са завършили, а шест са в процес на изпълнение.

Проектите, финансирани с пари по програмата, които се осъществяват в Габровска област, са 25, а общата им стойност е близо 48 млн. лева, допълни министърът, цитирана от БТА.

Близо два милиона лева е инвестицията по укрепване на свлачищни райони и речни корита в общините, около 16 милиона лева са вложени в развитието на културата и туризма, други 13 милиона лева се влагат в подобряване на енергийната ефективност в училищата, детските градини и читалищата, а над 2,5 милиона лева са вложени в изграждане на центрове за настаняване от семеен тип и на защитени жилища.

По време на посещението на министър Терзиев в Трявна тя подчерта, че строителството на ключовия за общината язовир „Нейковци“ се очаква да започне през 2016 г. Първоначално от язовира ще черпят вода градовете Трявна и Плачковци, които имат население общо близо 15 хиляди души.

Преди две седмици министерството е възложило изработването на технически проект за язовира, а през втората половина на 2015 година ще бъдат възложени търговете за строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още