IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери в Слънчев бряг искат отделяне на курорта от община Несебър

Съюзът на собствениците в курорта предлага той да функционира като самостоятелна единица със собствено управление и правила

17:02 | 04.04.14 г. 1
Хотелиери в Слънчев бряг искат отделяне на курорта от община Несебър

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта "Слънчев бряг" от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Това съобщи председателят на Управителния съвет на съюза Елена Иванова, цитирана от БТА. Решението е взето днес на годишното Общо отчетно събрание на Съюза, в който членуват 90 хотелиери.

Като основни аргументи Иванова посочи, че таксите, които община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат.

Община Несебър не проявява нужната отговорност към решаване на проблемите в "Слънчев бряг", смятат хотелиерите. Те изтъкват, че комплексът е основен донор на общината, а пътищата и алеите са в ужасно състояние, на места има участъци, които пропадат, почти няма функционираща отводнителна система, липсва озеленяване, налице са проблеми и с осветлението, всеки сезон е съпътстван с проблеми с осигуряването на обществения ред и сигурността, с шума от откритите заведения.

Иванова посочи, че всичко това дава достатъчно основание на хотелиерите да предложат и да настояват пред органите на властта курортът "Слънчев бряг" да се отдели от община Несебър и да функционира като самостоятелна единица със собствено управление и правила.

Според хотелиерите е наложително законово да се дефинират и регламентират правилата за управлението на курортите, които включват организация на обществен ред и сигурност, транспортна схема, търговски и рекламни дейности, поддръжка на пътища и други.

Селищата с национално значение са населени места, които би трябвало да задоволяват национални и международни потребности в туризма за почивка, отдих, спорт и развлечения и да отговарят на определени стандарти. При липса на адекватно управление това не може да се осъществи, смятат хотелиерите.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Направо да направят референдум, като в Крим и да се присъединят към Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още