IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сменят 90% от тролейбусите в София до края на годината

Днес бяха пуснати в движение първите 8 нови тролейбуса от общо 50 по проект на стойност около 55 млн. лв.

11:43 | 04.04.14 г.
Сменят 90% от тролейбусите в София до края на годината

Деветдесет на сто от тролейбусния парк в София ще бъде подновен до края на годината. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова на церемония по пускане в движение на първите 8 нови тролейбуса от общо 50 по проект за интегриран столичен градски транспорт, предаде БТА. 

Фандъкова подчерта, че най-старите движещи се в момента тролеи в София са около 30-годишни и до края на годината "трябва да ги забравим".

В движение ще останат 30-те нови тролейбуса, пуснати преди 3-4 години, уточни тя.

Стойността за новите тролейбуси е около 55 млн. лева, като 7% е съфинансирала Столичната община, а останалите са безвъзмездна европейска инвестиция. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие 2007 - 2013", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В София вече са доставени общо 12 от бъдещите 50 тролейбуса. Превозните средства ще се въвеждат поетапно след преминаване на необходимия изпитателен период. Дължината на всеки тролейбус е 18 метра, а капацитетът е за 160 пътници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още