IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Между София и Белград вече има директна въздушна линия

Столичното летище очаква ръст на пътниците през тази година

17:09 | 31.03.14 г.
<p>
	Air Serbia ще осъществява ежедневни полети между София и Белград. Снимка: Investor.bg</p>

Air Serbia ще осъществява ежедневни полети между София и Белград. Снимка: Investor.bg

Между София и Белград вече има директна въздушна линия. Първият полет на превозвача Air Serbia бе посрещнат на летище София.

Това е 20-ият превозвач, който ще оперира на столичния аеропорт, заяви изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов. Той посочи, че туристическият интерес към България расте. През миналата година е отбелязан ръст на пътникопотока от 1,1%, а през 2014% очакваното увеличение от 8%.

Летището ще инвестира тази година в нова скоростна пътека за рулиране и разширяване на антиобледенителната площадка, допълни Щерионов.

Новата линия е покана към бизнеса и от двете страни – да се развиват отношенията, каза сръбският министър на транспорта Александър Антич.

С новата авиолиния се очаква да пътуват около 30 хил. човека годишно, каза транспортният министър Данаил Папазов. Линията е  възобновена след 15-годишно прекъсване, уточни той.

Air Serbia освен това ще изпълнява и полети до Варна, Бейрут и Будапеща, а от 29 май и до Киев и Варшава. Полетите до София, Будапеща, Киев и Варшава ще са ежедневни, а  до Варна и Бейрут ще са три пъти седмично, като предстои да се увеличат до ежедневна честота от юни 2014 г.

Очаква се скоро да бъдат открити още две нови редовни линии от Летище София. От средата на месец май Wizz Air ще предлага директни полети два пъти седмично до Малмьо (Швеция). Още една балканска столица – Загреб, ще бъде допълнена в редовното разписание на летището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още