IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация-Шумен иска да разсрочи дълговете към Булгаргаз

Новият собственик на дружеството е представил на газовия доставчик оздравителен план

19:45 | 28.03.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Топлофикация-Шумен иска да разсрочи дълговете към Булгаргаз

Новият собственик на "Топлофикация - Шумен" - Димитър Димитров, предлага да изплати на "Булгаргаз" разсрочено, за пет години, 6,5 млн. лв. от дължимите около 22 млн.лв, съобщи за БТА Димитров.

Днес собственикът на дружеството е представил на газовия доставчик оздравителен план. "Булгаргаз" е основен кредитор на топлофикационната компания.

При продажбата на имущество на "Топлофикация - Шумен" газовата компания би получила само около 2,8 млн.лв., което е 12,7 процента от дълга, смята Димитров. 

Той припомни, че обжалва решението на Шуменския окръжен съд, с което дейността на "Топлофикация - Шумен" ЕАД и правомощията на управителните й органи са прекратени, предоставяйки правото на управление и разпореждане с имущество на предприятието на синдик.

Договорът за приватизация на "Топлофикация - Шумен" ЕАД беше подписан на 31 януари, когато община Шумен прехвърли собствеността на дружеството на "Енергоснабдяване" ЕООД, чийто управител е Димитър Димитров.

В началото на този месец приватизацията на топлфикационното дружество беше финализирана. Новият собственик се задължава в срок до три години от сключването на договора да извърши инвестиции в размер на 2,1 млн. лв. и до края на периода да открие общо 45 работни места.

Първият опит за продажбата на шуменската топлофикационна компания беше през 2012 г. Тогава купувач беше израелска компания, която обаче не се споразумя с “Булгаргаз” за разсрочването на дълговете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Което би било добре. Топлофикацийте между другото не са направили ивсетийте които са нужни за да се понижат загубите им .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още