IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов разпореди вътрешен одит на БДЖ

Проверката е заради произшествието с дерайлиралия влак през януари

15:43 | 28.03.14 г.
Папазов разпореди вътрешен одит на БДЖ

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов започва вътрешен одит в “Холдинг БДЖ” ЕАД заради случая с дерайлиралия влак в средата на януари, съобщават от транспортното министерство.

Целта на проверката е да бъде установено има ли липса на гориво от дизеловия локомотив, който дерайлира заедно със седем вагона в между гарите Яна и Мусачево на 17 януари тази година.

Обект на проверката ще бъдат и извършените ремонтни дейности вследствие на произшествието.

Проверката ще се извърши от „Звено за вътрешен одит” в Министерството на транспорта.

Припомняме, че на 17 януари тази година дерайлира товарен влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево заради кражба на скрепителни елементи. Дни след това министър Папазов обяви, че ще предложи от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.

Папазов обясни, че кражбите на елементи от инфраструктурата се разкриват все по-трудно, защото извършителите намират начин да ги претопят, преди да предадат материала в пунктовете за вторични суровини.

Тази сутрин пет вагона от състава на товарен влак дерайлираха на гара "Тодор Каблешков" край Пловдив. Във вагоните има въглища за ТЕЦ Бобов Дол. Аварийните екипи отстраниха останалите 20 вагона и на гарата са останали само обърнатите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още