IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителното министерство разреши ремонта на централната жп гара в София

Ремонтът ще приключи към края на следващата година, ще струва близо 56 млн. лева

14:47 | 27.03.14 г.
Строителното министерство разреши ремонта на централната жп гара в София

Министерството на инвестиционното проектиране е одобрило ремонта на централната жп гара в София, съобщават от ведомството.

Ремонтът се финансира с пари по оперативната програма „Транспорт“ (2007-2013 г.). Стойността на договора е близо 56 млн. лева. Срокът за приключването на дейностите е 18 месеца, т. е. гарата трябва да е готова към края на следващата година.

Ремонтът ще се прави от консорциума "ГБС - Централна гара София", в който влизат Главболгарстрой АД, Водострой 98 АД и Промишлено строителство – холдинг ЕАД.

Предвижда се гарата да продължи да работи по време на строителството, което ще се осъществява на етапи. Ще има обаче промени в разписанието на влакове.

Строителното министерство е одобрило още изграждането на регионалното депо за битови отпадъци край Видин, което ще се строи в землището на с. Жеглица. Реализацията на проекта ще струва 14,4 млн. лева.

Одобрено е и изграждането на инфраструктурата за събирането на отпадъчните води от Несебър, Слънчев бряг и Равда и довеждането им до пречиствателната станция край Равда. Проектът е на стойност 12 млн. лева.

Разрешение за строеж е получил и интегрираният воден проект на Казанлък, който ще струва 17,7 млн. лева.

Досега строителното министерство е одобрило общински проекти за над 235 млн. лева.

По закон ведомството, което беше създадено от правителството на Пламен Орешарски, одобрява всички проекти първа и втора категория над 10 млн. лева, както и обекти с национално значение, определени с акт на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още