IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на Фонда за лечение на деца е подала оставка

Причините за оставката са лични, коментира здравният министър Таня Андреева

17:06 | 20.03.14 г. 1
Директорът на Фонда за лечение на деца е подала оставка

Директорът на Фонда за лечение на деца Ива Станкова е подала оставка. Това съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от БТА.

Д-р Станкова е представила отчет за работата си пред министъра.

Андреева коментира, че са започнали много добри инициативи за оптимизация на работата на фонда. Тя допълни, че очаква следващата седмица общественият съвет към фонда да е готов с окончателния вариант на правилника за работата и новия начин, по който той ще функционира.

"Очевидно има проблеми, те не са от вчера, но по ред причини фондът трябва да има нова философия, по която да съществува и да не се допускат подобни трусове в работата му", добави Андреева.

Станкова не пожела да коментира мотивите за оставката си. По думите на Таня Андреева става дума за „лични причини“.

Министърът оцени работата на д-р Станкова по отношение на въвеждането на ред при разходването на ресурса на фонда за настаняване на деца, лекувани в чужбина, преводи, квартири и др., с което на фонда годишно ще се спестят 300 хиляди лева.

„Аз лично нямам впечатления дали д-р Станкова умишлено е забавяла или е правила подбор на досиетата на децата, чакащи отговор от фонда за лечение“, допълни Андреева.

В последните месеци напрежението около ръководния пост на Станкова нарасна заради предупрежденията на неправителствени организации и обществения съвет към Фонда, че институцията не функционира добре.

От доста време родители на болни деца настояват за оставката на Станкова. Неколкократно те се оплакаха, че Фондът бави без причина разглеждането на документите на децата.

Миналата седмица министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че Ива Станкова смята да се оттегли от поста, но няма нови кандидатури за поста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
А присъда? Колко дечица са погубени от тези преки наследници на д-р Менгеле?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още