IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Х. Адемов: При възможност ще има надбавки за Великден за пенсионерите

Това ще стане само при наличието на финансов ресурс, заяви социалният министър

17:14 | 06.03.14 г. 2
Х. Адемов: При възможност ще има надбавки за Великден за пенсионерите

При наличието на финансов ресурс ще се търси възможност надбавките за пенсионерите за Великден и Коледа да станат традиционни. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов пред журналисти в рамките на провеждащото се днес общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Не е лесно да се намери такъв ресурс, още повече, че такива пари не са предвидени в бюджета, заяви Адемов.

Той отрече идеята да е свързана с предстоящите избори.

Такива обвинения винаги ще има, още повече от хора, които са се отказали от социалната политика. Това, че идват избори, не означава да се откажем от правенето на социална политика, заяви Адемов.

Той припомни, че в края на миналата година не е имало вот, но въпреки това е отпусната финансова помощ за пенсионерите за Коледа.

Ако изобщо се отпускат надбавки, това ще засегне единствено пенсионерите с най-ниски доходи, стана ясно от коментира на Адемов. Според него това е правилният подход в условията на криза.

Крайното решение обаче ще бъде взето от Министерския съвет, уточни социалният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Коя беше червената бабичка, която ми цъкна минус?прочети това: http://***.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nzok-se-gotvi-da-oreje-prognoznite-biudjeti-na-bolnicite-s-20,168187/и ти пожелавам успех, когато отидеш на личен лекар, който да ти попълни рецептурната книжка, за да можеш да вземеш лекарствата поне с 5 лв по-еетино.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Адемов, не говори глупости и популизми! Изсипи тези пари в здравната каса, защото заради 5лв на пенсионерите половината народ ще остане без лечение и пак ще трябва да доплаща - включително и пенсионерите, които подкупваш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още