IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алжир ще използва опита на български строителни фирми

Държавата планира изграждането на 2 млн. жилища, стана ясно след визитата на министър Стойнев

15:43 | 27.02.14 г.
<p>
	Министърът Драгомир Стойнев по време на посещението си в Алжир. Снимка: <em>МИЕ</em></p>

Министърът Драгомир Стойнев по време на посещението си в Алжир. Снимка: МИЕ

Българските компании могат да участват в развитието на инфраструктурата, строителството, селското стопанство, енергетиката и туризма на Алжир, стана ясно след посещението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в страната.

„Алжир има амбициозни планове да изгради 2 млн. жилища и биха желали да привлекат опита на българските строителни фирми в реализацията им“, коментира той, цитиран от пресслужбата на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Министърът обясни още, че правителството ще насърчи износа на „български продукти с висок потенциал за реализация на алжирския пазар“.

Част от тези намерения ще бъдат осъществени с помощта на български търговски представител в Алжир. Той ще помага на бизнеса и от двете страни да реализират своя потенциал.

Отварянето на служба по търговско-икономическите въпроси към посолството на България в Алжир беше договорено по време на днешното посещение.

Представителите на алжирския бизнес оцениха тази крачка като знак за задълбочаването на двустранното сътрудничество между двете страни, допълват от МИЕ.

Българският министър подкрепи идеята на председателя от алжирска страна Хосин Несиб – министър на водните ресурси на Алжир, да се създаде координационен механизъм на експертно ниво за поддържане на двустранните отношения.

Министър Несиб подчерта, че така ще бъде даден тласък на научните, техническите и икономическите взаимоотношения, за да достигнат потенциалните си нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още