IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ: Извършват се масови уволнения в ДФ "Земеделие"*

Изпълнителният директор отрича риска от загуба на евросредства

17:19 | 21.02.14 г. 3
ГЕРБ: Извършват се масови уволнения в ДФ "Земеделие"*

Масови уволнения на експерти се извършват в момента в Държавен фонд „Земеделие”, алармираха от ГЕРБ.

По тяхна информация от сутринта ръководството на фонда връчва заповеди на експерти, които от години работят там.
 
„Служителите сега дори не стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите”, каза депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ. По думите му според служители във фонда ставало дума за структурни промени, но това може да стане само с изменения в устройствения правилник, което пък за последно е правено през 2012 г.
 
Цвета Караянчева пък обяви, че сутринта представители на ръководството са влезли в стаите на IT отдела и в правната дирекция и външна фирма е поела работата.

Заради това от ГЕРБ искат да знаят кой е разпоредил връчването на заповедите, на какво основание е станало това, как тази външна фирма работи и кой е разрешил това.

Според информация в някои медии днес са уволнени около стотина служители.

От ДФЗ уточниха пред Investor.bg, че са уволнени само десет служители и обстановката е спокойна. Системата ИСАК отдавна се поддържа от външна фирма, заявиха още от фонда и отрекоха информациите, че служителите се страхуват да стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите за уволнение.

От фонда изчислиха, че в крайна сметка били уволнени под 1% от всички служители, които са около 2000 в цялата страна. Промените са свързани с необходимостта от преструктуриране в началото на новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020. За освободените позиции ще има конкурси, и то само в случаите, в които се налага допълване с нови кадри, допълват от ДФЗ.

„Няма опасност от загуба или спиране на евросредства заради днешните промени”, твърди изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Мирослав Николов. Той допълни, че за да се ускори работата по приключване програмния период 2007-2013, 40 души от областните дирекции на ДФЗ са командировани в Централно управление.

*Новината е допълнена в 18 ч. с позицията на ДФЗ.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Няма ли в България поне една българска партия!Да видят, в каква тиня сме затънали и да се огледат малко!Какво всички са се залепили за ЕС! На врачка ли трябва да ходят, за да видят, че ЕС е пълна помия! Няма държава в ЕС, която да е прогресирала от тоя съюз, освен ЕЦБ разбира се!Какво се жалват всички от всички!Искаме решения, искаме единство, какво е това дърпане, плюене, омраза, показване на мускули и ченета?Всички са под сянаката на Соломон Паси ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
ivo111
преди 10 години
Е това много ми хареса:"Служителите сега дори не стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите, каза депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ."Ами къде седят тогава в кафенето ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
lyusien
преди 10 години
Този Фонд Земеделие изглежда е златна мина Всяка партия която дойде на власт първата и работа е да подмени всички началници пък и други във фонд Земеделие Сега тези от ГЕРБ пискат но те направиха същото през 2009 след като дойдоха на власт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още