IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски фирми искат да инвестират в текстилния ни сектор

Инвеститорите имат интерес към създаване на бизнесинкубатор за IT компании у нас, стана ясно на форум в Берлин

17:24 | 20.02.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Германски фирми искат да инвестират в текстилния ни сектор

Германски фирми имат интерес към инвестиции у нас в секторите текстил, концесии на пристанища и на подземни богатства. Компании, които вече присъстват у нас, пък демонстрираха намерения за разширяване на бизнеса си. Това стана ясно на българо-германски инвестиционен форум в централата на Дойче Банк в Берлин. 

На събитието, организирано от Дойче Банк и посолството на България в Германия, участваха представители на над 50 германски фирми. 

Вицепремиерът Даниела Бобева представи възможностите за инвестиции в България в посткризисния период, съобщават от правителствената пресслужба. Бобева акцентира върху политиките на българското правителство в областта на икономическото развитие.

По време на дискусията вицепремиерът обясни мерките на българското правителство за регулиране на търговията и подчерта, че от търговците се изисква да спазват правилата за лоялни търговски практики, които съблюдават в собствените си държави.

На фона на спада в чуждестранните инвестиции в България през последната година германските вложения са се увеличили. Германия е на трето място за миналата година със 199,4 млн. евро. От началото на прехода германските вложения в българската икономика възлизат на 2,14 млрд. евро. 

Вицепремиерът посети бизнесинкубатор за компании в сектора на информационните технологии, създаден от една от най-големите германски издателски групи. От там е проявен интерес за създаване на подобен бизнес акселератор в България, тъй като София, Киев и Талин са столиците с най-голям потенциал в областта на IT в Централна и Източна Европа.

Бобева посети българския щанд на Баутек Берлин, един от най-големите международни панаири за строителство и сградна техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Макар че всяка инвестиция си е чисто узаконено ограбване на държавата!Пак няма да се снабдим с въдица, но по някоя рибка ще ни подхвърлят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Яааа, спомниха ли си?Колко ппредприятия работеха за тях на времето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още